Laatste update op 18 november 2017

Wil je Venetië eens helemaal anders beleven, bekijk de stad en de lagune dan vanaf het water. Heel gemakkelijk: huur een bootje (met of zonder stuurman) bij bijvoorbeeld Brussa is Boat. En als je een beetje met een buitenboordmotor overweg kunt ga je gewoon zonder stuurman.

Is het warm weer en je hebt zere voeten van het wandelen: ga lekker op de boot zitten en geniet van Venetië vanaf het water. Neem zo’n lekkere prosecco mee en een paar trammezzini en je hebt gegarandeerd een heerlijke middag.

Uitwaaien op de lagune

Brussa is Boat vind je aan de Fondamente de Ca’Labia. Dat ligt niet ver van het treinstation Santa Lucia. Onder de brug Ponte delle Guglie zie je de bootjes al op je liggen wachten. Zie ook het kaartje onderaan dit bericht. Je krijgt ter plekke een instructie of stuurman (bijvoorbeeld deze vriendelijke en behulpzame Venetiaan ;-), zie foto rechts).

Vanaf het Canale di Cannaregio vaar je zo onder de Ponte dei Tre Archi (de enige brug met drie bogen in Venetië) door naar de lagune. Je krijgt een kaart met met allerlei vaarroutes, van verschillende duur/lengte. Voor drie uren varen inclusief brandstof ben je zo’n 150 euro kwijt. Je kunt dan met zes personen heerlijk varen. Dat kan rondom Venetië zijn, maar je kunt ook voor een rondje eilandjes (Murano, Burano, Torcello) kiezen. De vaarroutes zijn trouwens niet zo duidelijk als je zou verwachten, dus let goed op waar je naartoe navigeert. Voor je het weet kom je heel ergens anders uit dan verwacht. Dat is trouwens nog geen probleem, want via GPS weet Brussa precies waar je bent.

Je mag dus met het motorbootje niet door de kanalen van de stad varen; ook niet op het Canal Grande. Zelfs inwoners van Venetië mogen dat alleen maar ’s middags. Over de kleine kanaaltjes varen is ook niet zo’n goed plan, want je moet weten wat je doet: zelfs bij laag water kunnen de kleine bruggen een uitdaging zijn. De waterwegen van de stad worden bovendien bewaakt met camera’s, dus een boete heb je zo te pakken.

Nagenieten

Als je terug bent en je hebt nog puf, ga dan nog even langs de Chiesa San Geremia waar je de relieken van Santa Lucia kunt bewonderen. Geen puf meer? Dan plof je gewoon lekker neer op het terrasje van Pedrocchi voor die kerk. Ze serveren daar heerlijke, frisse ijslimoncello. Yum!

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

− 1 = 4