Laatste update op 8 mei 2020

Normaal gesproken ligt deze tekening in het donker, niet te bekijken door wie dan ook. Zeker niet door jou, simpele toerist. Gallerie dell’Accademia houdt het werk van Da Vinci goed bewaard in het ‘Kabinet van de Schetsen’: het Gabinetto dei Disegni.

Vetruviusman Leonardo da Vinci, eigendom van Gallerie dell'Accademia Venetië

Vetruviusman Leonardo da Vinci, eigendom van Gallerie dell’Accademia Venetië

Maar wil je het werk graag zien, dan moet je nu je kans grijpen: nog tot 1 december kun je zijn bijzondere schetsen, waaronder de Vitruviusman, in het echt bekijken. En dat is bijzonder: de laatste keer dat de schets werd tentoongesteld was tijdens een expositie in de jaren ’80. Een groot aantal getoonde schetsen was nog nooit eerder te zien. – Update: als je dit nu leest, ben je te laat voor deze tekening. Misschien is de permanente Da Vinci-tentoonstelling in de Barnaba-kerk een mooi alternatief. Heb je toch een goede reden om te gaan.

Grijp je kans

Kortom, ben je bewonderaar van de genius Da Vinci, dan moet je niet wachten. Het is een kans die je misschien niet weer krijgt de komende dertig jaar. De schetsen worden daarna weer keurig opgeborgen om het kwetsbare papier niet te beschadigen. De tentoonstelling is te zien bij Gallerie dell’Accadmia. De entree bedraagt € 15,-. Je kunt overwegen een museumkaart te kopen. Dan kun je voor een klein beetje meer veel meer musea bekijken.

Vliegticket niet duur

Om het vliegticket hoef je het niet te laten. Je kunt op sommige momenten al voor 30 euro (enkele vlucht) naar Venetië met Transavia. Vanaf november 2013 vliegt Transavia bovendien op vliegveld Marco Polo, en dat is een stuk minder gedoe dan via Treviso.

Links


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

52 + = 57