Laatste update op 8 mei 2020

Na mijn tiendaagse Venetië-trip in september 2012 lukte het me ruim twee maanden niet om met het verzamelde materiaal aan de slag te gaan.

Na tien dagen stond ik te draaien op mijn voeten. Het klotsende water, de bewegende boten, wiebelende pontons, trillende gebouwen met niet al te vlakke vloeren zorgden er letterlijk voor dat ik me net zo heen-en-weer voelde gaan als de stad. De vermoeidheid sloeg toe na alle wandelingen, bezichtigingen en indrukken. Ik heb heerlijk gegeten, alle vaporetto-routes gevaren, leuke dingen meegemaakt en veel ideeën opgedaan/materiaal verzameld om te delen.

Maar er zijn ook veel dingen waar ik helemaal niet aan toe ben gekomen. Bijvoorbeeld de San Marco Basiliek (!). Die staat nog steeds op een bezoekje van mij te wachten. Andere voorbeelden zijn de Chiesa Santa Madonna dell’Orto, Museo Querini-Stampalia, de Redentore op Giudecca en Chiesa San Sebastiano.

Het onderstaande overzicht toont gebouwen en plekken die ik heb bezocht en waar ik uiteraard over zal schrijven.

Wat Officiële website
Palazzo Mocenigo Palazzo Mocenigo
Museo Correr Museo Correr
Museo Storico Navale Marina Militare
Chiesa San Barnaba www.leonardoavenezia.com
Chiesa Santa Maria Gloriosa dei Frari Santa Maria Gloriosa dei Frari
San Zanipolo (Giovanni e Paolo San Zanipolo
Casa Goldoni Casa Goldoni
Ca’ Rezzonico Ca’ Rezzonico
Glasmuseum (Museo del Vetro) Murano Museo del Vetro
Scuola Grande di San Rocco Sucola San Rocco
Sala monumentali della Biblioteca Nazionale Marciana Biblioteca Marciana
Itinerari Segreti Palazzo Ducale Palazzo Ducale
Gallerie dell’Accademia di Venezia Accademia
Isola San Michele
San Giorgio
Ponte dei Pugni
Ponte di San Lorenzo
Categorieën: blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 5