Laatste update op 8 mei 2020

De Poorters van Venetië zamelen geld in voor restauratieprojecten in Venetië. Het grootste deel van het geld wordt besteed aan projecten in de San Zaccaria. Met fantastische resultaten, én soms een bijzondere verrassing, zoals nu: er is een onbekend fresco blootgelegd toen een laag roet werd verwijderd

Verrassing

Na het verwijderen van het roet zag men een veelbelovende okerkleur. Vervolgens bleek dat er een fresco (muurschildering) was aangebracht. Volgens de experts is het ontdekte werk gemaakt door een kunstenaar met grote vaardigheid. Wie dat precies was, moeten we nog even afwachten. Je vindt het tussen de twee kapellen van Sint Athanasius en Sint Tarasio met kunstwerken van Tintoretto, Tiepolo, Vivarini en d’Algemanga.

San Zaccaria

San Zaccaria

Relieken Sint Zacharias

Poorters van Venetië

Poorters van Venetië

De San Zaccaria is te vinden aan Campo San Zaccaria, een plein op steenworp afstand van het Piazza San Marco. De prachtige kerk (laat-gotisch, renaissance) dateert oorspronkelijk uit de 9e eeuw (later herbouwd). De naam Zaccaria is afkomstig van Zacharias (de vader van Johannes de Doper). Het graf met het lichaam van Sint Zacharias is in deze kerk te vinden. Het graf is een ontwerp van Alessandro Vittoria (1559). Met het nieuw ontdekte fresco heb je een extra reden om een bezoekje te brengen aan deze kerk. In de crypt van de kerk liggen acht doges begraven. De crypt ligt vaak gedeeltelijk onder water, maar is wel te bezichtigen soms vanaf halverwege de trap.

Locatie

Je vindt de San Zaccaria op steenworp afstand van het Piazza San Marco, het kloppend hart van Venetië:

Links

Categorieën: kerkkunstwerknieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − = 7

Pageviews voor omzetting: 572 Mastodon