Laatste update op 18 november 2017

Wat vind je waar in Venetië?

Weetjes, routes, graven, relieken, musea, bruggen, Casanova, doges, evenementen, traghetto-oversteekplaatsen, van alles-en-nog-wat. Hier vind je wat je zoekt in Venetië. Een overzicht met links naar allerlei dingen die je trip in Venetië net even leuker kunnen maken.

En zoek je maar één ding; dat éne perfecte pleintje? Dan moet je op Campiello di Remer zijn.

Verder kan ik je alleen maar aanraden om meer dan één dag uit te trekken voor deze prachtige, bruisende, meest drukbezochte wereldstad. Liefst drie dagen: eentje om te slenteren, eentje om te bekijken en eentje om gewoon lekker te zitten op de fijnste plekjes.

Onderwerp/interne link
toelichting
Rechtse link naar routekaart
BruggenrouteEr zijn veel bijzondere bruggen in de stad Venetië, ieder met z’n eigen verhaal. In totaliteit telt de stad zo’n 400 bruggen. De leukste of interessantste kun je met bijbehorend verhaal terugvinden in de bruggenroute. Hier lees je alles: Historische bruggenKaartje met bruggenroute Venetië »
Traghetto-oversteekplaatsenHet Canal Grande oversteken doe je natuurlijk met de traghetto. Op dit kaartje kun je zien waar je kunt oversteken. De routes liggen mooi tussen de vier bruggen van het Canal Grande in. Hier lees je alles: Traghetto-oversteekplaatsenKaartje met traghetto-oversteekplaatsen »
Casanova-routeOp zoek naar Casanova in Venetië? Deze route voert je langs de plekken waar hij zich ophield gedurende zijn tijd in deze prachtige waterstad. Hier lees je alles: Casanova-routeKaartje 'Op zoek naar het Venetië van Giacomo Casanova'
"Venetië van buiten" Een prachtige route door Venetië met informatie over alles wat je om je heen ziet: bas-reliëfs, sculpturen, beeldhouwwerken in Venetië en hun betekenis en/of oorsprong. Inclusief een laag met sterf- en begraafplaatsen en relieken in Venetië. Hier lees je alles: Venetië in steen gekerfdKaartje met stenen decoraties in de openbare ruimte »
Sterf- en begraafplaatsen en relieken in VenetiëExtra laag in de kaart 'Venetië van buiten" met locaties van relieken, sterf- en begraafplaatsen van bekende personen in Venetië. Lees ook: bezienswaardige graven en relieken in VenetiëKaartje met bezienswaardigheden
Locaties koppeling Venetië/gedicht De MérodeDe plekken in Venetië die gekoppeld zijn aan een gedichtvan De MérodeKaartje met locaties gedicht
Suggestie route Venetië in één dag met 100 euroMaar één dag in Venetië en die zo optimaal mogelijk besteden? Lees mijn suggesties eens door voor een mooie route.
Route Venetië in 1 Dag

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

32 − 26 =