Laatste update op 8 mei 2020

Binnenkort kan ik de stad weer bezoeken: we gaan richting Venetië! De eerste beide keren dat ik Venetië bezocht, was dat als dagtoerist op een snikhete zomerdag. De twee keren daarna koos ik wijselijk voor de maand september. Mijn aanstelling als docent Nederlands gooide dit jaar roet in het eten, dus toch maar in de zomer. Kamperen vlakbij Punta Sabbione. Het vaporetto-abonnement neem ik mee, want ik heb plannen genoeg.

Vanaf Punta Sabbione is het een halfuur tot een kleine drie kwartier met de vaporetto naar Venetië. Heerlijk. Misschien breng ik voor het eerst een bezoek aan de San Marco Basiliek, want daar ben ik gek genoeg in al die tijd nog niet aan toegekomen. Maar er staat deze keer ook wat anders op het menu: de lagune met de eilanden Burano en Torcello. Misschien zelfs Chioggia, het dorp waar de vaporetto-schippers vandaan komen met hun eigen dialect.

Lagune

Onlangs zag ik een documentaire over de dieren in en om Venetië. In de lagune tref je verschillende dieren in verschillende seizoenen, van kerkuilen en vossen tot sternen en flamingo’s. In de stad zijn er onder andere marters, ratten (voedsel voor de marters) en gekko’s. Ogen open dus.

Boek

Er moet ook nog van alles gebeuren voor mijn boek. Nu ik de studie Nederland heb afgerond, wordt het tijd dat ik dat ook met het boek doe. Ik zoek nog een koppeling tussen circa 20 gedichten en dan ben ik zover. In de tussentijd ga ik dus andermaal op onderzoek in Venetië, op zoek naar verhalen, mooie en toepasselijke fotoplekken/-momenten. Benieuwd naar de koppelingen tot nu toe? Klik dan op de tag Gedicht en je krijgt een overzicht van alle links die ik heb gelegd.

En wat er ook gebeurt, boek klaar of niet, in april 2016 ga ik opnieuw. Ik denk dat ik mijn allereerste bezoek aan de basiliek ook maar uitstel tot dan, want eerlijk gezegd denk ik niet dat er hartje zomer een doorkomen aan is vanwege de piek in toeristenaantallen. Zes keer naar Venetië gaan is scheepsrecht, of zoiets. 😉

Categorieën: blog

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

− 2 = 2