Verslavende Venetiaanse heerlijkheden

De Venetiaanse Monica Cesarato wijdt er een heel blog aan: lekker eten in Venetië. Als je in Venetië bent en je hebt de tijd om een uitje met haar te plannen: doen! Ze weet werkelijk alles over Venetiaans eten (en ze kan je zelfs leren zelf te maken).

Cicchetti met Monica
Cicchetti met Monica

Al vaker schreef ik over de typische Venetiaanse keuken, check de tag ‘lekker!‘ Maar er moet nog een paar suggesties bij. In september 2018 had ik de beste tijd ‘ever’ in de stad. Ik vierde er mijn verjaardag en had verschillende mensen uitgenodigd om ook een weekend naar de stad te komen en met mij te vieren. We hebben ons laten verwennen! De setting in combinatie met vrienden, eten en drinken is werkelijk verslavend.

Cicchetti

Met negen mensen lieten we ons drie uur door de stad voeren onder leiding van Monica, een heel toegankelijke, vrolijke Venetiaanse. Ik had de cicchetti-tour gekozen en dat kan ik iedereen aanraden. Cicchetti zijn kleine ‘smulpaaphapjes’. Monica vertelt er van alles over, werkt samen met de lokale cicchetti-kenners/-restaurants en laat je de heerlijkste dingen proeven. Van zoet, hartig naar ijs, met wijnen en een bijzonder (nieuw ontdekt) Venetiaans drankje. Meer weten, lees dan ‘Where and how to eat cicchetti‘ op haar website.

Picknick

We deden nog drie andere plekken aan dat weekend waar we genoten van alles wat Venetië te bieden heeft, de combinatie van water, stad, warmte, eten, drinken en vriendschap. Een van de hoogtepunten voor mij persoonlijk was de picknick in de Giardini. Dat stond al heel lang op mijn wensenlijstje, maar je moet maar net in de omstandigheid zijn dat je dit met een groepje vrienden kunt doen. Wat een voorrecht! In prachtig weer zaten we met negen man in de tuin met een mandvol grijplekkers uit de dichtstbijzijnde supermarkt. Simpel in het gras zitten aan de lagune. Kletsen, snoepen, drankje.

Trattoria Al Vagon

Wil je in de stad dineren, dan kan ik je het restaurant ‘Al Vagon’ aanraden. Lees: de ‘wagon’. Een toepasselijke naam … Je kunt binnen zitten, maar als je geluk hebt en het is warm genoeg, neem dan plaats aan het ‘raam’ van de treinwagon langs het water.

Dineren bij Al Vagon

Het eten is prima, niet te duur, vriendelijke en attente bediening en een speciale prijs is mogelijk als je van tevoren afspreekt en reserveert. Je vindt het restaurant in de buurt van de Rialto-brug.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 41 = 45

Pageviews voor omzetting:  Mastodon