Twee gigantische handen ondersteunen Ca’Sagredo, een van de huizen aan het Canal Grande. Het is een kunstinstallatie van Lorenzo Quinn (zoon van de acteur Antony Quinn). De titel van het kunstwerk is “Support”. Met het kunstwerk will Quinn onderstrepen dat de mens iets kan en moet doen tegen de klimaatverandering.

Quinn koos bewust voor dit onderwerp in combinatie met Venetië. In een verklaring over het kunstwerk staat dat het werk een instinctief en direct begrip creëert van de impact van het milieu op plekken zoals Venetië. De handen symboliseren de rol die mensen op zich moeten nemen om het werelderfgoed te beschermen, in het bijzonder dat van Venetië uiteraard.

Feitjes

De grote witte handen wegen elk zo’n 2.500 kilo.

"Support", het kunstwerk van Lorenzo Quinn ondersteunt Ca' Sagredo

“Support”, het kunstwerk van Lorenzo Quinn ondersteunt Ca’ Sagredo

Het kunstwerk zou tot november 2017 te zien zijn, maar gelukkig was het er nog in januari 2018. Wat mij betreft mag het gewoon voor altijd blijven: het is een betekenisvol en prachtig kunstwerk.

De handen werden Barcelona gemaakt naar de handen van Quinns zoon Anthony. Ze werden per boot naar het Canal Grande gebracht. Hoe kan het ook anders. Het werd onthuld op 12 mei 2017 in het kader van de Biennale in 2017.

"Support", het kunstwerk van Lorenzo Quinn ondersteunt Ca' Sagredo

“Support”, het kunstwerk van Lorenzo Quinn ondersteunt Ca’ Sagredo


2 reacties

Tijn Hasselman · 28/11/22 op 20:47

Van welk materiaal zijn die handen gemaakt?

    Helma · 10/12/22 op 13:26

    Durf ik niet te zeggen; kunststof lijkt me het meest voor de hand liggend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 9 =

Pageviews voor omzetting:  Mastodon