Laatste update op 18 november 2017

De toren van San Giorgio Maggiore is een toren die de meeste mensen alleen vanaf de piazzetta zien. Dat is echt een gemiste kans. In plaats van in de lange rij voor de Campanile te gaan staan, kies je beter voor een overtocht per vaporetto (lijn 2) naar het eiland, en “beklim” je de toren op dit eiland. Je krijgt een fenomenaal uitzicht.

Eerst die traktatie van het prachtige uitzicht over het water en de andere blik op de stad als je het Bacino San Marco per boot oversteekt. Vervolgens kun je de mooie kerk van binnen bekijken, waarna je met de lift de toren van het eiland opgaat. En vanaf die toren op dit eiland heb je een superb uitzicht over het Canal Grande, het Lido, Piazza San Marco met het dogepaleis en de Campanile. Ook kun je een blik werpen op het zwembad van Hotel Cipriani (en misschien stiekem een foto maken van een celebrity …).

Fotogalerij

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Klooster

Het benedictijnenklooster op het eiland is uitgegroeid tot een belangrijk klooster in Italië. De monniken vestigden zich in het jaar 982 op San Giorgio. In 1109 ontving het klooster relikwieën van de heilige Stefanus. Sindsdien bezochten vooraanstaande mensen de kerk op het eiland.

Paus in 1799 gekozen in Venetië

In 1799 vond het conclaaf voor de verkiezing van de nieuwe paus en de viering van de pontificale mis op het eiland San Giorgio Maggiore plaats. Men moest naar elders uitwijken omdat Rome nog door de Franse troepen was bezet toen paus Pius VI stierf.

Architectuur klooster/kerk

Het huidige klooster en de kerk zijn van de hand van de bekende architect Andrea Palladio. In 1559 begon Andrea Palladio met de nieuwbouw van het klooster; de bijbehorende kerk volgde in 1565. De huidige toren, campanile, dateert uit 1791. Een eerdere campanile uit 1471 werd eind 18e eeuw vernield.

San Giorgio

San Giorgio


Pietà vanaf San Giorgio

Pietà vanaf San Giorgio

Links

Categorieën: fotogalerijkerkplek

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

47 − = 42