Laatste update op 8 mei 2020

Al jaren spelen muzikanten in kleine orkesten voor de gasten van café’s en restaurants die op Piazza San Marco te vinden zijn. De café-orkesten spelen vaak herkenbare klassieke muziek. Het geeft het plein zijn bijzondere sfeer.

Vooral met een zonnetje erbij is het een lust voor oog en oor. Lekker een kop koffie of een glaasje wijn en genieten maar. Vergeet niet om een goed gevulde portemonnee mee te nemen. Wilt u namelijk zittend genieten en sfeer proeven, dan zult u vrij diep in de buidel moeten tasten.

terras op Piazza San Marco

terras op Piazza San Marco

Voor duiven hoeft u tegenwoordig niet meer bang te zijn; de duiven worden sinds 2008 zoveel mogelijk van het plein geweerd. Sindsdien is het voeren van de duiven door de stedelijke autoriteiten verboden. Venetië was tot die tijd de thuishaven van wel 140.000 duiven. Dat was heel slecht voor de gebouwen en hun prachtige architectuur die het plein domineert. Het kostte de gemeente een vermogen om de stad schoon te houden van de uitwerpselen. De duiven werden door zo’n 20 duivenvoerverkopers (en de toeristen natuurlijk) in leven gehouden. Het voeren van de duiven op het Piazza San Marco was een traditie die vele decennia heeft geduurd.

Muzikanten Piazza San Marco

Muzikanten Piazza San Marco

Genieten van de sfeer van Piazza San Marco

Categorieën: plek

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

+ 52 = 60